Μύθοι & Πραγματικότητα για τη Διατροφή μας

Τα καφεϊνούχα ποτά προκαλούν αφυδάτωση και αυξάνουν τις απαιτήσεις σε υγρά;

Έρευνες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη φυσιολογικής ποσότητας καφεΐνης από ποτά, όπως τσάι, καφές και αναψυκτικά τύπου cola δεν αυξάνει την απέκκριση σωματικών υγρών.Η καφεΐνη, όμως, έχει  βρεθεί ότι μπορεί να  έχει διουρητική επίδραση, όταν καταναλώνεται σε  ποσότητες άνω των 250 mg  ημερησίως και, συνεπώς, μπορεί να οδηγήσει σε  αυξημένη απώλεια νερού από τον οργανισμό και, πιθανώς, σε έλλειψη (αυτό  το αποτέλεσμα μπορεί να  είναι λιγότερο έντονο στα άτομα που  καταναλώνουν τακτικά καφεϊνούχα  ποτά). Έτσι, το νερό που προσλαμβάνουμε  από καφεϊνούχα ποτά μπορεί να  συνεισφέρει στα ολικά υγρά του σώματος,  όταν αυτά καταναλώνονται με  μέτρο.
Εθνικοί οργανισμοί σε ολόκληρη την  Ευρώπη συστήνουν ότι η  πρόσληψη νερού από τα ποτά θα πρέπει να είναι  τουλάχιστον 1,2 λίτρα ανά  ημέρα (4-6 ποτήρια) σε ενήλικες. Αυτά τα υγρά  είναι επιπρόσθετα του  νερού που προσλαμβάνουμε από τα τρόφιμα και του  νερού που παράγεται στον  οργανισμό από τις διάφορες μεταβολικές  αντιδράσεις, και συμβάλλουν στην  αναπλήρωση των απωλειών που υπάρχουν  καθημερινά από τα ούρα, τα  κόπρανα, την αναπνοή και τους πνέυμονες.

Iσχύει οτι το μαγείρεμα καταστρέφει όλες τις ωφέλιμες ουσίες των λαχανικών;

Η βιταμίνη C και το φυλλικό οξύ είναι υδατοδιαλυτές βιταμίνες, επιρρεπείς στην οξείδωση, οι οποίες καταστρέφονται σε μεγάλο βαθμό, όταν τρόφιμα που τις περιέχουν, όπως τα πράσινα λαχανικά, μαγειρεύονται σε μεγάλες ποσότητες νερού, το οποίο στη συνέχεια πετιέται.
Αυτή η απώλεια,  καθώς και η απώλεια άλλων  βιταμινών και  ανόργανων στοιχείων, μπορεί να  περιοριστεί, αν τα λαχανικά δεν  τεμαχίζονται, βυθίζονται κατευθείαν σε  νερό που βράζει και σερβίρονται  αμέσως ή, ακόμα καλύτερα, αν  μαγειρεύονται στον ατμό ή με πολύ λίγο  νερό σε φούρνο μικροκυμάτων.  Βέβαια, άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά,  όπως οι φυτικές ίνες, το  λυκοπένιο στις ντομάτες και άλλες  αντιοξειδωτικές ουσίες παραμένουν στα  λαχανικά και μπορεί να καταστούν  πιο διαθέσιμα στον οργανισμό με το  μαγείρεμα. Επίσης, το κατάλληλο  μαγείρεμα αυξάνει τη μικροβιολογική  ασφάλεια των τροφίμων και βελτιώνει  τη γεύση τους.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τρώτε πρωινό; Γιατί είναι σημαντικό το νερό? »
Πάνω απο 70.000.000 καταναλωτές των προϊόντων Herbalife σε όλο τον κόσμο

έχουν τα δικά τους αποτελέσματα στον έλεγχο του βάρους

... γιατί όχι και εσείς? 

 proionta herbalife

Όλες οι αναφορές στηδιαχείριση βάρους που σχετίζονται με το πρόγραμμα διαχείρησης βάρους της Herbalife περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μια ισορροπημένη διατροφή, τακτική άσκηση, επαρκή ημερήσια πρόσληψη υγρών, συμπληρώματα διατροφής όπου είναι αναγκαίο καθώς και κατάλληλη ανάπαυση. Τα αποτελέσματα διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

elenxos barous
 
sokolates prwteinhs

 Δωρεάν Αποστολή
Ανεξαρτήτως ποσού

 100% Ικανοποίηση
Πελατών

 Υποστήριξη πελατών
2310886580 & 6947949478

γίνε και εσύ μέλος
και απόλαυσε τα προνόμια και τις εκπτώσεις

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Π. Συνδίκα 3, 54643, Θεσσαλονίκη
  • 2310886580
  • 6947949478

EΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας!